ERTMS Talentenprogramma

Op 1 september is het talentenprogramma traject gestart. 16 trainees gaan de komende 2 jaar hard aan de slag in de sector. Benieuwd wat zij gaan doen? Lees dan snel verder!

Het talentenprogramma

Het programma ERTMS (European Rail Transport Management System) vervangt de komende jaren het huidige treinbeveiligingssysteem door ERTMS. Dit grote en innovatieve programma start in september 2023 met een talentenpool waarbij de hele railsector wordt betrokken. Verschillende organisaties uit de sector nemen één of meer talenten in dienst.  De deelnemende partijen zijn: het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Inspectie Leefomgeving en Transport, verschillende ingenieursbureaus, ProRail, NS, Arriva en de Programmadirectie ERTMS.

Wat gaan ze doen?

In twee jaar tijd leren zij over het spoor en in het bijzonder over ERTMS. Ze doorlopen in het talentenprogramma drie opdrachten van acht maanden bij verschillende organisaties. Aan het talentenprogramma is een opleidingstraject verbonden waarin ze meer leren over de ontwikkelingen van het spoor in Europa, de beveiliging en de invoering van ERTMS. Ook ontdekken ze tijdens een buitenland stage hoe ERTMS wordt ingevoerd op een andere plek in Europa. Zo worden ze al snel expert op het gebied van ERTMS. Na afloop van het talentenprogramma stromen ze in bij de organisatie die ze heeft aangenomen.

Cookie-instellingen